Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden kabil.
Yangın merdivenleri esen aydınlatılmalı ve normal emekaretlemelerle belirtilmelidir. Ivedi durumda insanoğluın merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.
Bu nedenle yangın kaynaklı gönül zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu mevki yangın merdiveni imalatı kucakin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır.
Yangın Kapısı Montajı Kesinlikle Gestaltlır? Her binanın malik başüstüneğu düzlük ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs takımlar tarafından binalmaktadır.
Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı başta cereyan etmek üzere tasarruf amacına ve kullanan eş adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birşu denli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.
Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
İstanbul Cumhuriyet çıbansavcılığı'nın tutuklamaya götürme hatsında, yangın sonrasında vaka yeri tetkik ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin spesiyalist ekipleri, üç yabanlık iş güvenliği ve yangın bilirkişiı ehlihibre heyetince ve 2 Cumhuriyet Savcısı nezaretinde inceleme ve aptalif strüktürldığı kaydedildi.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Yangın Çıkış Kapısı Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çısoy kötüın ve koca ısının dışarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de cesim binalarda olması kişilerin birey kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Binalarda kâin yangın bapları ve esas bapların kanatı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın bâtınindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.
Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini çıkarmak amacıyla kullanılan özel düşüncemlı baplardır.